Terrassetag – hvad skal jeg vælge og hvordan gør jeg?

udgivet i Huset ude | 3

Den billigste løsning er i langt de fleste tilfælde også den bedste løsning – kun hvis du har særlige behov eller ønsker længere imellem udskiftning og reparationer, kan det betale sig at investere mere

Et terrassetag har flere fordele. Udover at den giver et ekstra uderum, beskytter den din terrasse mod alger og din facade mod fx. slagregn.
Et terrassetag har flere fordele. Udover at den giver et ekstra uderum, beskytter den din terrasse mod alger og din facade mod fx. slagregn.

Drømmer du om en overdækket terrasse, hvor familien kan sidde og nyde de lune sommeraftener? Vil du forkorte vinteren og forlænge sommeren og have et ekstra uderum, hvor I kan nyde lyset fra marts til oktober?

Både i det åbne og i det lukkede rum skal du tænke over, hvad du lægger på taget og hvordan du sikrer, at det holder bedst muligt.

 

Nemt og simpelt

Den nemmeste og i langt de fleste tilfælde 
også den bedste løsning er et simpelt trapezpladetag:

  • Det er billigt
  • Det slipper meget lys igennem
  • Du kan vælge flere nuancer og former (mat, hvid, gennemsigtigt, blåligt skær…)
  • Det er forholdsvis enkelt at sætte op

 Læs også: Kend terrassetagets begrænsninger.

 

Få ulemper ved trapezplade

Du skal naturligvis være opmærksom på, at taget ikke er en ”Rolls Royce” model. For at sige det lige ud: Trapezpladetaget er lidt skrøbeligt. Nedfaldne grene kan risikere at slå hul i taget, og det samme gælder faktisk et kraftigt haglvejr, specielt hvis det er koldt, for risikoen for sprængninger og skader er større ved lav temperatur.

Men kan du leve med risikoen for, at der en dag sker et lille uheld, der gør, at du skal en tur i byggemarkedet og have fat i værktøjet, så er der ingen grund til betænkeligheder.

 

To bedre, men også dyrere løsninger

Ønsker du alligevel noget, der er mere solidt eller måske passer bedre til det, du har brug for, så er der naturligvis også bedre løsninger.

  • Rias-plader er både mere solide og har en speciel luftisolering indbygget, så det er på flere måder en mere robust løsning. Og er det en lukket terrasse, så vil den med Rias-plader kunne holde på varmen og dermed øge brugen af terrassen. Prisen er så til gengæld også ca. fire gange så dyre som trapezpladerne.
  • Tagpap på et tag med rigtig isolering er endnu mere solidt og vejrsikkert, og kan medvirke til, at terrassen kan ændre sig til en decideret udestue. En super og langsigtet god løsning. Prisen vil kræve et håndværker-tilbud, og du skal så også tage stilling til, hvordan du vil sikre dig lys nok. Afhængig af placeringen i forhold til dit hus samt antal og størrelse af vinduer kan terrassen risikere at blive for mørk. Derfor kan det være en god idé at overveje at få sat et eller flere Velux ovenlys vinduer i taget.

Læs også: Den lidt bedre løsning.

Hvor svært er det på en skala fra 1 til 5?

Trapezpladetag = 1

Det kan ikke gå galt, og hvis det gør, så er det billigt at rette.

 

Rias-tag = 3-4

Pladerne er lidt svære at skære, fordi man risikerer at ødelægge den luftisolation, der er lagt ind i pladerne.

 

Tagpap = 5

Her skal der gang i en brænder for at lægge taget, og taget kan nemt blive utæt både hvis man brænder for meget eller brænder for lidt. Selv store tagfirmaer har specialister til denne opgave.

 


3 Responses

  1. […] Læs også: En alternativ og billigere løsning. […]

  2. […] Læs også: Så nemt eller svært håndterer du tagtyperne til fladt tag. […]

  3. […] Læs også: Fladt tag – hvad skal du vælge? […]