Korrekt algebehandling af taget

udgivet i Huset ude | 0

Det er god fornuft at algebehandle taget. En algebehandling forebygger nemlig alger og mos og forlænger tagets levetid.

Tjek at tagrensningsfirmaet bruger lovligt algemiddel.

Det er hverken kønt eller godt for dit tag, hvis det er overdækket med alger. Alger og mos gør dit tag sårbart, fordi rødderne gror ned i de små revner, suger vand til sig og får taget til at revne, når frosten sætter ind. Det kan derfor hurtigt blive dyrt, hvis først alger og mos ødelægger dit tag. Derudover kan mos og alger skjule grimme skader og revner i tagplader og tagsten.

Sådan algebehandles et tag

Når dit tag skal algebehandles, skal tagrender først renses for blade og skidt. Inden algebehandlingen sprøjtes på taget, er det vigtigt, at afløbet blokeres, så overskudsvæsken bliver i tagrenden. Her suges den op med en specialstøvsuger og ledes ud i et indbygget rensningsanlæg i algebehandlerens bil, så den kan genbruges på miljørigtig vis.

Vidste du?
…at algebehandling forlænger tagets levetid. Kilde: Dansk Byggeri Tagmalerforeningen

Kan jeg se en virkning med det samme?
Effekten af algebehandlingen ses ikke med det samme. Der kan sagtens gå 4-8 uger eller mere, før effekten viser sig.

Hvis taget er meget medtaget, kan der være behov for flere behandlinger, før taget bliver rigtig pænt. Du skal være opmærksom på, at taget kun algebehandles - det renses ikke for snavs. Skal taget efterfølgende males, skal du derfor sørge for, at det renses grundigt for snavs først.

Kun ét lovligt algebehandlingsmiddel på markedet

Mange husejere bestiller algebehandling hos et professionelt tagrensningsfirma. Men ifølge Miljøstyrelsen har det desværre vist sig, at flere af de professionelle tagrensningsfirmaer ikke kender lovgivningen og bruger algemidler, der ikke er godkendte og dermed ulovlige. Det kan forårsage store skader på miljøet. Det fremgår af Miljøstyrelsens hjemmeside, at der kun er ét godkendt og dermed lovligt algebehandlingsmiddel på markedet, og det er AlgeFri N. Du bør derfor tjekke, at tagrensningsfirmaet bruger dette og ikke et ulovligt algemiddel. Brug af ikke-godkendte algemidler kan medføre bøder til både dig som husejer og den udførende virksomhed.

Det bedste tidspunkt for algebehandling

Algebehandling af taget udføres typisk i perioden marts til oktober, når der er udsigt til 6 timers tørvejr og der ikke længere er dagsfrost. Hvis taget regelmæssigt får en algebehandling, kan det holde sig flot i mange år.

Vidste du? …at AlgeFri N er det eneste godkendte og lovlige algemiddel på markedet

Nem og billig vedligeholdelse

Hos nogle tagvirksomheder kan du tegne et algebehandlingsabonnement og få dit tag renset en gang om året. Det er en nem og billig måde at vedligeholde taget på. Ved fast at algebehandle dit tag forebygger du ikke alene alger og mos på taget, men også dyre reparationer. Hvis først rødderne gror ned i de små revner, suger vand til sig og får taget til at revne, når frosten sætter ind, så kan der nemlig trænge vand ind og forårsage dyre fugtskader. Ved at algebehandle forebygger du følgeskader, forlænger tagets levetid samtidig med, at taget fremstår både kønnere, sundere og stærkere.