Er der udsigt til storm eller hård vind, er en hus- og havevandring en god idé

udgivet i Haven, Huset ude, Vejr | 2

Det er farligt at gå ud under en storm, så sørg for at tage dine forholdsregler i timerne inden det brager løs.

storm

Er der udsigt til storm eller hård vind, så er det nu, du skal foretage et hustjek og en havevandring. Du kan undgå mange skader, hvis du går en tur rundt og tjekker de steder på huset og områder i haven, der er særligt udsatte, når vinden tager fat.

 

Legetøj kan være farligt

I haven skal du som udgangspunkt kigge efter alt, som vinden kan få fat i og løfte op i luften. Har du en havetrampolin, skal du være særlig opmærksom. Selv om trampolinen umiddelbart er tung, har den så stor en overflade og er konstrueret, så hård vind nemt kan komme ind under den.

Der er mange eksempler på trampoliner, der er blevet løftet adskillige meter op i luften og er landet uheldige steder. Og det er ikke bare trampolinen, der bliver ødelagt, men også det, den rammer med stor kraft.

Har du ikke tid til at skille trampolinen ad, så kan du med fordel fjerne hoppedugen eller vende trampolinen på hovedet og fastgøre den godt.

 

Det skal du også være opmærksom på

Har du et legehus, skur eller et drivhus, så er det en god idé at sørge for at lukke vinduer og døre. Også telte, parasoller, pavilloner o.lign. er specielt udsatte og bør pilles ned.

Tilsvarende bør havemøbler sættes ind. Specielt lettere plastikmøbler kan flyve langt i en storm. Er brændestablen el.lign. overdækket med plastik eller anden form for presenning, så tjek, at det er fæstnet, så vinden ikke kan få fat under den.

Kig også efter på taget, om der er tagsten eller tagplader, der ligger løst eller skævt. Har du rettet en skæv tagsten eller -plade, så falder risikoen for skader nemlig markant.

Læs også: Når stormen er overstået – hvad kan der være sket.

Pas på råd og knækkede grene

Er der udsatte træer i forhold til dit hus, er det en god idé at få dem fjernet, så de ikke volder skade. Kig også efter knækkede grene, der måske endnu ikke er faldet ned samt rådne træstykker. 

Kraftig regn

Følger der kraftig regn sammen med stormen, så gælder noget af eftersynet før et skybrud også. Tagrender og afløb må i hvert fald ikke være tilstoppede.

Læs også: Det skal du kigge efter inden et skybrud.

Brug kameraet

Får du en skade på dit hus, er det altid en god idé at tage fotos – fx til brug for dokumentation over for dit forsikringsselskab.

Men det kan faktisk også være en god idé at tage billeder, inden et skybrud eller en storm tager fat. For har du ikke gjort det, så kan der jo opstå tvivl, om en given skade er opstået direkte under uvejret, eller om den var der i forvejen.


2 Responses

  1. […] Læs også: Det skal du kigge efter FØR stormen. […]

  2. […] Læs også: Udsigt til storm: Nu er en hus- og havevandring en god idé […]